Ineens was die goedkope vlucht foetsie!

Dat is inderdaad flink balen! Onze excuses. De prijzen van vluchten kunnen helaas voortdurend veranderen. Hoe dat kan, leggen we je graag hieronder uit.

De reden hiervoor? Eerst en vooral worden vluchten door reisbureaus over de hele wereld verkocht, iedereen is dus op zoek naar hetzelfde, waardoor de schaarste ontstaat. Bovendien maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van verkooptechnieken, zoals revenue management, om hun winst zo hoog mogelijk te houden door het vullen van hun vluchten. Dit wil zeggen dat ze de prijs doen stijgen of dalen afhankelijk van de vraag, de concurrentie en de bezetting van hun vluchten.

Daarom kunnen vluchten plots van prijs veranderen, dit kan verklaren waarom je een prijsverschil gezien hebt. De prijs kan ook wijzigen tussen twee opeenvolgende zoekopdrachten. Dat is flink balen, maar wij maken hetzelfde mee ;-( 

Daarom een paar tips om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen:

1 - Boek zo snel mogelijk. Op die manier ben je zeker van de beste prijs. Idealiter boek je zo’n 6 tot 9 maanden op voorhand, tenzij je buiten de schoolvakanties reist. Houd er rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen, vooral low-cost maatschappijen, hun stoelen niet langer dan 6 maanden op voorhand vrijgeven. 

2 - Boek meteen als de prijs je bevalt, want waarschijnlijk zal deze niet verder zakken. Je zal niet vaak je voordeel ermee doen als je minder dan een week van tevoren boekt. Dus boek op tijd, anders vind je de kat in de ketel!