Ik wil graag weten hoeveel bagage ik mee mag nemen

Als je op reis gaat, is het wel zo handig om vooraf te weten hoeveel bagage je precies mag meenemen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan op de luchthaven. Hoeveel je mee mag nemen kan verschillen per luchtvaartmaatschappij. Hieronder vind je veel geldende regels, maar check de zekerheid altijd de website van de maatschappij zelf.

De details van de toegestane bagage kun je terugvinden op de resultatenpagina voor de vluchten. Hier kun je ook extra bagage toevoegen.

●      Handbagage:

De algemene regel luidt dat de handbagage 10 kg per persoon mag zijn. 1 tas waarvan de afmetingen niet groter zijn dan 55x35x25 cm. 

Belangrijk: Voor baby’s geldt dat ze geen bagage mogen meenemen, maar er wordt wel een klein tasje toegestaan met daarin de nodige items voor tijdens de vlucht. Bezoek de website van de   Civil Aviation Department (DGAC), en download het document over de beperkingen van vloeistoffen in handbagage.

●      Ruimbagage:

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan de bagage uitgedrukt worden in:

- kilo’s (bv. 23 kg) dat over verschillende tassen/koffers verspreid mag worden.

- aantal tassen (over het algemeen 23 kg per tas).

De toegestane bagage staat vermeld op het ticket.

Voor low-cost airlines: Over het algemeen staan zij enkel standaard handbagage van 55x40x20 cm (inclusief hendels en wieltjes) toe. Rugzakken en laptoptassen gelden ook als handbagage, er zal dan geen extra tas mogen worden meegenomen. Het maximale gewicht is vaak beperkt tot 10 kg. Maar ook hier geldt; check de website van de maatschappij waarmee je vliegt, om er zeker van te zijn dat je je niet onnodig druk maakt!

Denk eraan:

De artikelen die vallen onder de regelgeving van de Europese Unie met betrekking tot gevaarlijke stoffen, in het bijzonder explosieve, brandbare, corrosieve, oxiderende, irriterende, giftige en radioactieve stoffen en samengeperste gassen, evenals de artikelen die niet toegestaan zijn door afzonderlijke staten, zijn verboden in de bagage.