Welke voorwerpen zijn verboden in de cabine en het ruim?

Lees deze lijst goed door, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan op het vliegveld. Items die verboden zijn in de cabine:

●      Alle vloeistoffen, crèmes, gels, pasta's en sprays zijn toegestaan in de handbagage als het gaat om KLEINE HOEVEELHEDEN met een maximumcapaciteit van 100 milliliter per item. Deze items moeten in een transparante ziplock plastic zak (max. inhoud van 1 liter) geplaatst worden. Vloeistoffen van meer dan 100 milliliter moeten in de ruimbagage vervoerd worden. Uitzonderingen: babyvoeding en drank die nodig is voor de reis, en medicijnen die nodig zijn voor de reis (een voorschrift kan nodig zijn).

●      Alle puntige en scherpe voorwerpen die de openbare veiligheid in gevaar kunnen brengen zijn verboden: scharen, messen, dolken, stiletto's (niet de hoge hakken;)), scheermessen met rechte randen, scalpels, wandelstokken met tip van lood of staal, apparatuur voor boogschieten, kruisbogen, katapulten, enz., alsmede alle voorwerpen die beschouwd worden als wapens.

●      Stompe voorwerpen zoals hamers en schroevendraaiers, sportuitrusting zoals honkbalknuppels, cricket bats, golfclubs en hockeysticks, en voorwerpen uit de vechtssport zoals knuppels zijn verboden.

●      Alle vuurwapens: vuurwapens uit de oorlog, defensieve vuurwapens, vuurwapens uit shows, vuurwapens voor de jacht, vuurwapens uit tentoonstellingen en antieke of verzamelde vuurwapens, alsmede imitaties hiervan.

Bovendien zijn er ook items die zowel in het ruim als in de cabine verboden zijn:

●      Alle gevaarlijke of explosieve materialen en stoffen (rotjes, vuurwerk, ontstekers, enz.), evenals brandbare materialen zoals benzine, verf, gevaarlijke chemische stoffen, gas en apparatuur voor zelfverdediging die een irriterend of traangas uitzendt.

Voor vele luchtvaartmaatschappijen geldt er een verbod op het meenemen van een Samsung Galaxy Note 7s, zelfs als deze zijn uitgeschakeld. Dit werd op 15 oktober 2016 in de Verenigde Staten ingevoerd vanwege het risico op brand.

Een paar weken geleden voerde de luchthavens in Parijs een nieuw beleid voor ingecheckte bagage in: De bekende, lichte en vaak rood en bruine tassen die algemeen bekend staan als ‘Tati bags’ zijn nu verboden in de ruimbagage.