Welke ongewone voorwerpen mogen mee aan boord?

Klik op de volgende link om erachter te komen welke voorwerpen, waaronder vloeistoffen en wapens, verboden zijn om mee te nemen: Welke voorwerpen zijn verboden in vliegtuigen?

Wil je een ongewoon voorwerp transporteren en vraag je je af of dit voorwerp aan boord mag?

Hieronder enkele voorbeelden van niet zo vaak voorkomende bagage items. Dit is geen algemeen geldende lijst, dus houd er rekening mee dat elke luchtvaartmaatschappij een eigen beleid voor het transporteren van bagage en veiligheid heeft. Dit kan dus verschillen van de ene tot de andere luchtvaartmaatschappij.

Je hebt iets te vieren, maar je weet niet zeker of die speciale taart mee de cabine in mag. Het antwoord is: Ja, dat mag, maar enkel als handbagage en het moet binnen de afmetingen voor de handbagage passen. De taart moet in het gedeelte boven je hoofd geplaatst worden of onder de stoel voor je. De bemanning kan de taart niet voor je bewaren.

Ben jij zo’n bruid die haar unieke bruidsjurk in het buitenland heeft gekocht? Dan is het goed om te weten dat de jurk mee mag en gezien wordt als handbagage, voor zover het de standaard afmetingen niet overschrijdt. De jurk zal beschouwd worden als maximale handbagage.