Moet ik mijn bagage ophalen tijdens een tussenstop?

Ben je een echte avonturier en heb je geen directe vlucht? Of ben je een koopjesjager en vind je een overstap meer of minder geen bezwaar voor een ultra-goedkoop ticket? Dan is de volgende informatie voor jou. Als je verschillende vluchten allemaal door dezelfde luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd, dan zal je bagage automatisch met je meereizen. Daar heb je dus geen omkijken meer naar.

Echter, als je één nacht moet overnachten, dan moet je je bagage wel ophalen.

Belangrijk:

Bij een tussenstop in de Verenigde Staten, moet je door de douane, je bagage ophalen en met je bagage door de beveiliging gaan.

Formaliteiten als je via of naar de Verenigde Staten reist:

Europese passagiers met een elektronisch of biometrisch paspoort of met een Frans paspoort dat via de machine gelezen kan worden, afgegeven vóór 26 oktober 2005, moeten een ESTA aanvragen. Dat kan rechtstreeks op de officiële website

van ESTA USA of via een aanvraag op de website van onze exclusieve partner CIBT Visa, tegen een kleine meerprijs zullen zij je helpen met je aanvraag.

Dit elektronisch visum is beschikbaar tegen een lagere prijs op de website van de regering van de Verenigde Staten, maar hier is er geen online hulp voorzien en krijg je niet te horen wanneer je visum goedgekeurd is.

Passagiers die niet aan dit criterium voldoen, moeten een Amerikaans visum aanvragen om naar de Verenigde Staten te reizen (voor toerisme of zaken - periode korter dan 90 dagen).