Onze inzet voor het goede doel Imagine for Margo

Margo overleed in 2010 als gevolg van een hersentumor. Ze was 14 jaar oud. Dapper en vol moed vocht zij 16 maanden lang tegen kanker. Ze was altijd meer bezorgd over anderen dan over zichzelf. ‘Kom op, doorgaan, vechten, winnen’ is de levenswijsheid die Margo aan haar ouders naliet. Zij willen deze boodschap op hun beurt verder geven en doen dit via een goed doel dat zij in 2011 oprichtten.

Elk jaar krijgen in Frankrijk 2000 kinderen en 700 tieners te horen dat ze kanker hebben. 500 van hen sterven aan deze ziekte. Maar toch gaat slechts 2% van de fondsen voor kankeronderzoek naar kinderkanker. Er zijn meer dan 60 verschillende vormen van kanker, wat wil zeggen dat slechts enkele kinderen getroffen worden door één bepaalde vorm van kanker. De farmaceutische markt hiervoor is dus klein en daarom niet interessant voor farmaceutische bedrijven. Het is dus enkel dankzij goede doelen zoals Imagine for Margo, dat op Europees niveau (en nu ook binnen de Verenigde Staten) gecoördineerd wordt dat er vooruitgang komt in de behandeling van kinderkanker. We moeten meer studies ondersteunen, meer geneesmiddelen voor kinderen voorzien en meer specifieke behandelingen ontwikkelen. Vele landen lijden onder een financiële crisis en kunnen dus weinig geld vrijmaken voor onderzoek. De strijd tegen kinderkanker kan dus enkel gewonnen worden door de maatschappij te mobiliseren. Imagine for Margo doet aan fondsenwerving en maakt de mensen bewust van dit probleem. Alles gebeurt via positieve communicatie en door het verspreiden van hoop.

Sinds Nicolas Brumelot, medeoprichter en voorzitter van MisterFly, begon met hardlopen, heeft hij zich ingezet voor Imagine for Margo. Hij helpt mensen bewust te maken van het probleem en ondersteunt de fondsenwerving van het goede doel om zo het onderzoek naar en de behandeling van kinderkanker een duwtje in de rug te geven. Naast zijn persoonlijke inzet is Nicolas ook overtuigd van het belang van de sociale rol dat het bedrijf in deze context heeft. Daarom besloot hij om zich persoonlijk in te zetten en MisterFly in te schrijven om in 2016 12 marathons te lopen en op die manier meer aandacht op dit probleem te vestigen en om fondsen hiervoor te werven. De uitdaging werd aanvaard en de laatste test werd succesvol afgelegd op 18 december in Pisa. 

Dankzij de samenwerking met Echo Touristique worden de activiteiten rondom bewustwording en fondsenwerving elke maand gerapporteerd aan de toeristische sector.

Patricia Blanc, voorzitter van Imagine for Margo, en Nicolas Brumelot, medeoprichter en voorzitter van MisterFly.

MisterFly verzamelt vliegtickets om de fondsenwervende activiteiten van het goede doel te promoten. Acht partner luchtvaartmaatschappijen ondersteunen MisterFly en Imagine for Margo:

Elk jaar organiseert MisterFly een groot feest om de belangrijkste spelers uit de toeristische sector samen te brengen. Een deel van de winst van dit feest doneert MisterFly aan Imagine for Margo. MisterFly vraagt zijn klanten om hun compensatie voor vertraagde vluchten (Europese verordening betreffende de rechten van passagiers schrijft een compensatie van €250- €600 voor annulering, vertraging of overboeking voor), gedeeltelijk of volledig, door te geven aan Imagine for Margo. Bovendien publiceert MisterFly ook informatie ter promotie van Imagine for Margo op de homepage onze website. 

Steun het goede doel in de strijd tegen kinderkanker. We kijken allemaal uit naar de dag waarop kinderen niet meer door deze ziekte getroffen worden. Je kunt een (fiscaal aftrekbare) donatie uitvoeren op de website van het goede doel  http://imagineformargo.org