Ik wil meer weten over de voorschriften voor toegang tot en reizen naar een land

De formaliteiten die bij de reservering en in de reisdocumenten worden aangegeven, zijn enkel voor Belgische onderdanen bedoeld.

Bij het overschrijden van de grenzen per vliegtuig, trein of auto moeten Belgische onderdanen (volwassenen, kinderen en baby's) in het bezit zijn van individuele identiteitsdocumenten die in goede staat zijn (identiteitskaart en paspoort geldig ten minste 6 maanden voor de datum van terugkeer), bezitten over actuele informatie over de formaliteiten voor het overschrijden van de grens en voorzien zijn van de vereiste vaccinaties.

Om je reis goed voor te bereiden en om alle politie-, douane- en gezondheidsformaliteiten te kennen die door de lokale autoriteiten van het land waar je naartoe reist worden opgelegd, raadt MisterFly je aan om tot op de dag van vertrek de onderstaande websites te consulteren, evenals de verkoopsvoorwaarden van MisterFly

 Informatie over gezondheidsformaliteiten: 

. Informatie over gezondheid en hygiëne (diplomatie.belgium.be), klik hier.

. Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, klik hier

> Informatie over politie- en douaneformaliteitenklik hier. 

> Visuminformatie: 

Controleer voor alle onderdanen of je een visum nodig hebt voor het land van bestemming en, indien van toepassing, voor de tussenstop en/of doorreis.

Om meer te weten te komen over de visumformaliteiten per land en nationaliteit, vragen we je om diplomatie.belgium.be (voor Belgische onderdanen) en Cibt Visas.com en Cibt Visas.be voor alle andere onderdanen te bezoeken. Je vind er meer informatie over de termijn voor de afgifte van een visum en het feit dat de beslissing om al dan niet een visum af te geven uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de consulaire autoriteiten van de landen van bestemming vallen.

Minderjarigen moeten in het bezit zijn van identiteitspapieren op hun naam. Minderjarigen moeten in het bezit zijn van een individueel paspoort.

Je vindt hier nuttige informatie over diplomatie.belgium.be

De wet vereist niet dat de klant een kopie van het familieboek in zijn bezit heeft. MisterFly raadt de klant sterk aan om dit document bij je te hebben wanneer je in het buitenland verblijft.

> Transport informati:

In het vliegtuig: Raadpleeg de website van de FOD Mobiliteit en Vervoervoor veiligheidsmaatregelen met betrekking tot de inhoud van de handbagage van de passagiers.

In de trein: raadpleeg de website van de FOD Mobiliteit en Vervoervoor informatie over treinbeveiligingsmaatregelen.

> Informatie en berekening van de CO² : 

Hier te raadplegen

> Advies aan de reiziger:

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een portaal gecreëerd dat Belgische reizigers die dat wensen de mogelijkheid biedt om, enkel in geval van een crisis, gebruik te maken van de gegevens die betrekking hebben op hun reizen in het buitenland om eventuele reddingsoperaties door de Belgische autoriteiten te organiseren. Aanbevolen wordt dat de Klant zich op het volgende portaal registreert: https://travellersonline.diplomatie.be/

We raden je aan voor je vertrekt ter plaatse contact op te nemen met de nodige instituties (Belgische diplomatieke autoriteiten in het land van bestemming (voor Belgische onderdanen) of diplomatieke vertegenwoordigingen van het land van herkomst in het land van bestemming (voor onderdanen van andere landen).

We kunnen niet weten wat de gezondheidstoestand van alle reizigers is. Wij raden je daarom ten zeerste aan om te informeren naar de benodigde gezondheidsformaliteiten voor de gekozen bestemming. Aarzel niet om je arts voor vertrek te raadplegen, deze persoon kan je het beste informeren wat de actuele gezondheidsformaliteiten en -voorschriften zijn, naar gelang de bestemming en de duur van je verblijf.