Ik reis naar Canada en heb een elektronisch visum nodig

Je bent helemaal klaar ervoor om het prachtige landschap van Canada te gaan ontdekken, beren in het echt te bewonderen en je tanden te zetten in poutine. Maar heb je wel gedacht aan je eTA? Zoals er de ESTA is voor de Verenigde Staten, is er de eTA voor bezoekers aan Canada. Of je nu op doorreis bent of het land van de Mounties als eindbestemming hebt, alle bezoekers dienen sinds 30 september 2016 in het bezit te zijn van een Elektronische Reistoestemming (Electronic Travel Authorization - eTA). Uitgezonderd zijn reizigers met de Amerikaans of Canadese nationaliteit en reizigers met een Canadees visum.

Hoeveel kost het?

Een eTA kost slechts C$7 (ongeveer € 4,67 op 19/06/2019) en is geldig voor maximaal 5 jaar.

Hoe krijg ik een eTA?

Je kan een eTA krijgen door online een aanvraag in te dienen en persoonlijke informatie te verschaffen. De eTA-aanvraag wordt binnen enkele minuten goedgekeurd. Klik op het officieel aanvraagformulier om online je aanvraag in te dienen.

Je kan ook een persoonlijke aanvraag voor een visum indienen bij onze partner, CIBT Visas, zij kunnen je, tegen een kleine vergoeding, helpen bij je aanvraag. Ga naar deze links om je aanvraag in te dienen.

●      Tip: vraag een eTA aan voordat je je vlucht naar Canada boekt. De aanvraag van de meeste mensen wordt binnen enkele minuten goedgekeurd. Het kan echter zo zijn dat je aanvraag pas na enkele dagen goedgekeurd wordt. Wacht dus zeker niet tot het laatste moment, hoe avontuurlijk je ook bent ;)

●      Houd rekening met het volgende: passagiers die niet over dit document beschikken, mogen niet aan boord.