Ik reis naar of via de VS. Heb ik dan een visum nodig?

Formaliteiten wanneer je naar of via de VS reist:

Alle Europese passagiers moeten een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Dit is een elektronisch systeem voor reisvergunningen dat geldt voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten willen reizen en die afkomstig zijn uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, zoals onder andere België en Nederland.Sinds april 2016 moet je een elektronisch (met een foto van een chip op de cover, afgegeven vanaf 2006) of biometrisch paspoort hebben om een ESTA aan te vragen. Zonder dit formulier zal je de toegang tot het land geweigerd worden bij de douane.

Als je een ander type paspoort hebt, moet je een traditioneel visum aanvragen. Dit geldt ook voor mensen die Iran, Soedan, Syrië, Irak, Jemen, Somalië en Libië bezocht hebben na 1 maart 2011 en die een dubbele nationaliteit hebben van één van de 4 eerst genoemde landen. Houd ook nauwlettend de actuele politieke ontwikkelingen in de gaten met betrekking tot een eventueel inreisverbod voor bepaalde landen.

Je kan dit rechtstreeks op de website van ESTA USA aanvragen of online een aanvraag indienen op de website van onze exclusieve partner CIBT Visa die je tegen een kleine kost zal helpen bij je aanvraag. Dit elektronisch visum is tegen een lagere prijs beschikbaar op de website van de overheid van de Verenigde Staten, maar hier is er geen online hulp en je wordt niet geïnformeerd als je visumaanvraag goedgekeurd is.

Passagiers die niet voldoen aan deze criteria moet een Amerikaans visum aanvragen om naar de VS te reizen (voor toeristische of zakelijke doeleinden en voor een periode van minder dan 90 dagen). In dit geval, klik je hier.

Houd rekening met het volgende:

Individuele paspoorten zijn vereist voor volwassenen, kinderen en baby’s.