Wat zijn de regels in geval van beschadigde of verloren bagage?

Niet het plezantste wat je kunt lezen, maar wel belangrijk: de regels omtrent verloren of beschadigde bagage. 

Oké, hier gaan we ....
Het Verdrag van Montreal van 28 mei 1999 stelde, naast het vaststellen van het kader voor luchtvervoer, regels vast voor het vervoer van bagage.
In geval van verlies, beschadiging, diefstal van persoonlijke bezittingen en / of bagage bij aankomst van de vlucht (heen en / of terug), moet de reiziger verplicht een verslag van onregelmatigheidsbagage opstellen voordat hij definitief de luchthaven verlaat. Zodra het rapport is opgesteld, wordt de reiziger verzocht de verklaring naar de luchtvaartmaatschappij te sturen met de originele documenten van de bewijsstukken (bijv. Foto's van de schade, waardeverklaring die vóór de vlucht op de luchthavendiensten is opgesteld ...) in een zeer korte tijd:
- In geval van schade: 7 kalenderdagen vanaf de datum van ontdekking van de feiten (de datum van vaststelling van het rapport zijnde authentiek);
- In geval van verlies: 21 kalenderdagen vanaf de initiële bezorgdatum, overeenkomend met de datum van de terugvlucht;
- Bij niet-tijdige levering: 21 kalenderdagen vanaf de feitelijke leveringsdatum.
Buiten deze termijnen, zal de aanvraag worden afgewezen, in overeenstemming met de bepalingen van de internationale conventie van Montreal. Deze details zijn opgenomen in onze verkoopvoorwaarden.